• 1
  • 2
  • 3
  • A-
  • A
  • A+

UNA PROPOSTA:

L’Enric Roca ens esperona a presentar propostes aquest any 2014 , clau per Catalunya, en el seu article publicat el 17 de gener d'enguany " 2014 en educació , un any per fer propostes".

El professor Sala Martín en deia des de Davos que l'única via per aixecar l'economia i sortir de la crisi és l'educació .

Doncs, som-hi!

En el II  Congrés d'Edu 21 " l'educació, l'eix del nou Estat" es va aprofundir i reflexionar abastament i amb notable encert envers el model d'educació que necessita el país: amb iniciatives i propostes totes elles encaminades a construir un nou Projecte que respongui a les necessitats, als anhels i  les il·lusions que ens mantenen en peu disposats a treballar per aconseguir una Catalunya rica, culturalment plena, justa , amb un camí de treball i de progrés  per a tothom , amb igualtat d'oportunitats i amb horitzons clars i possibles per un futur obert on càpiga el projecte de vida i de desenvolupament  de cadascú. Tothom conflueix en dotar-lo

-         amb la formació en excel.lència del 

    professorat

-        amb el suport de les TIC de darrera

                                  generació

-        amb noves distribucions de l'aula i dels  centres

-        amb metodologíes motivadores que captin l’interés de nens i joves

-        amb un acompanyament proper       

    comprensiu de situacions vitals dels

                                  nostres  dies.

                             

Tot això, bo i necessari , genera uns mètodes de treball dins les escoles i dins de l'aula que, si es porta i es planifica amb responsabilitat, exigència , seriositat  , crearà un ambient, un caldo de cultiu que faci una immersió de professors i alumnes en una planificació  de qualitat que ajudarà a formar nens i joves capaços d'assumir ells mateixos responsabilitats per arribar a la seva maduresa amb les idees ben clares, hàbits i mètodes de treball del segle XXI .Per aconseguir fites  a la vida s'ha de treballar : de franc no hi ha cap esdevenidor  que s'ho valgui: a Catalunya ningú ens ha regalat res : "les pedres que esdevenien pans" s'amassaven i s'amassen amb la suor de cada front ; amb l'esforç  I EL BEN FER de cada dia .

El nou Projecte, penso, ha de fer palès als nens i joves que hi ha un temps per cada cosa: temps de treball i temps de lleure. I cadascun s'ha de viure en plenitud i dedicació. L'escola, l'insti, poden ser engrescadors, interessants , poden seduir, però no són "port aventura" , no hi ha tómboles: els resultats s'han de  "currar" com diuen ells.

Aquesta crisi tan ferotge tal vegada ens ha ensenyat a tots una mica les dents. Seria interessant que en el nou Projecte que endevino posarà, per fi!, la primera pedra d'una ensenyament de qualitat que mereixi un lloc confortable en el futur informe Pisa, ens envolti com un núvol amable però, també, contundent : El treball esforçat, seriós, responsable   dels catalans grans i petits és el tresor més estimable que té Catalunya, per altra banda com tants dels països del nord d'Europa que tant admirem.

 

                                                                                       Anna Masip i Canalda